Mirajul Astrologiei

Atunci cand facem referire la astrologie, ne ducem cu gandul la mișcările și pozițiile corpurilor cerești care influențează direct viața de pe Pământ sau corespund unor evenimente din viața umană.

Vazuta ca un fel de arta (de unii) sau o forma de divinizare (de altii), astrologia tine seama de felul in care pozitionarea corpurilor ceresti ajuta la interpretarea unor evenimente din trecut, prezent sau la prezicerea viitorului.

In general, orice astrolog defineste astrologia ca fiind modalitatea prin care se ghiceste viitorul, se prezic anumite evenimente si se afla norocul fiintei umane.

Interesul pentru astrologie dateaza inca din istoria timpurie a omenirii, cand civilizatiile din Orientul Mijlociu, Extremul Orient, precum si civilizatiile incasa si mayasa le-au dat nume si personalitati distincte planetelor care se puteau vedea cu ochiul liber (Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn).

Treptat, astrologii au dobandit din ce in ce mai multe cunostinte despre planete si despre modul lor de deplasare, despre eclipse si despre periodicitatea lor, in prezent fiind la mare cautare orice informatie axata pe acest domeniu, al astrologiei.

In mirajul astrologiei au fost cuprinse si personalitati importante alte lumii, Generalul Charles De Gaulle apeland deseori la sfaturile astrologului Maurice Vasset (Regulus), pe care îl consulta de fiecare dată înainte de a lua o decizie importantă, in timp ce fostul presedinte francez, François Mitterrand, isi programa sarcinile zilnice in functie de sfaturile astrologului personal, in persoana lui Elisabeth Teissier, o fostă Miss Franţa în anii ’50.